Přijímací řízení

KRITÉRIA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2020

Škola Gymnázium, Praha 5, Nad Kavalírkou 1, zastoupená ředitelem Mgr. Jiřím Matějkou, v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů stanovuje:

  1. Termíny prvního kola přijímacího řízení:
    pro obor 79-41-K/81 Gymnázium, denní forma

    Školní přijímací zkouška (test obecných studijních předpokladů a všeobecného přehledu):
    1. škola v pořadí na přihlášce dne 3. 6. 2020 (19. 6. náhradní termín)
    2. škola v pořadí na přihlášce dne 5. 6. 2020 (22. 6. náhradní termín)

    Jednotná přijímací zkouška (M – Čj)
    Dne 9. 6. 2020 (náhradní termín 23. 6.) - pouze pro uchazeče, kteří zadali Kavalírku jako první školu v pořadí a také pro uchazeče, kteří zadali Kavalírkou POUZE jako druhou a jedinou školu. Ti byli CERMATEM automaticky přeřazeni do prvního termínu.

  2. Předpokládaný počet přijímaných uchazečů: 60
  3. Školní přijímací zkoušku z všeobecného přehledu a obecných studijních předpokladů.
  4. Podle výsledků dosažených jednotlivými uchazeči při přijímacím řízení stanoví ředitel školy jejich pořadí.
  5. Pokud splní kritéria přijímacího řízení více uchazečů, než kolik lze přijmout, rozhoduje jejich pořadí, a to podle výsledků hodnocení kritérií přijímacího řízení.
  6. Jednotná kritéria pro posuzování uchazečů o vzdělávání:

    1. Hodnocení na vysvědčeních z předchozího vzdělávání z předmětů: matematika, český jazyk, anglický jazyk (za 4. ročník a první pololetí 5. ročníku ZŠ)
      maximálně 2 body
    2. Výsledky hodnocení jednotných přijímacích zkoušek (test z českého jazyka a literatury, test z matematiky a jejích aplikací)
      maximálně 50 bodů za test z českého jazyka a literatury
      maximálně 50 bodů za test z matematiky a jejích aplikací
    3. Výsledky hodnocení školní přijímací zkoušky (test obecných studijních předpokladů a test všeobecného přehledu)
      maximálně 48 bodů
    4. Maximální počet bodů: 150 bodů
    5. V případě rovnosti celkového počtu získaných bodů uchazečů rozhoduje o pořadí počet získaných bodů z testu obecných studijních předpokladů.
    6. V případě rovnosti celkového počtu získaných bodů i po uplatnění bodu d) rozhoduje dále o pořadí počet získaných bodů z testu všeobecného přehledu.
    7. V případě rovnosti celkového počtu získaných bodů i po uplatnění bodu d) a e) rozhoduje dále o pořadí počet získaných bodů z hodnocení na vysvědčeních z předchozího vzdělávání, tj. podle bodu a).
    8. Uchazečům se speciálními vzdělávacími potřebami upraví podmínky přijímacího řízení a uzpůsobí konání přijímací zkoušky ředitel školy podle doporučení školského poradenského zařízení, které uchazeč doloží k přihlášce. Úpravu podmínek přijímacího řízení a uzpůsobení konání přijímací zkoušky lze uplatnit pouze na základě doporučení vydaného školským poradenským zařízením.
    9. Úprava přijímací zkoušky u cizinců se řídí dle zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a vyhláškou 353/2016 Sb. o přijímacím řízení ke střednímu vzdělávání. Znalost českého jazyka, která je nezbytná pro vzdělávání v daném oboru vzdělání, bude u těchto osob ověřena rozhovorem, který bude zaměřen, kromě posouzení kvality verbálního projevu, také na zjištění úrovně znalostí uchazeče v duchu jednotné přijímací zkoušky z českého jazyka a literatury. Rozhovor bude veden dvěma vyučujícími českého jazyka za účasti ředitele školy, případně jiného člena vedení školy, v termínu určeném na základě dohody se zákonným zástupcem uchazeče, ještě před konáním prvního kola přijímacího řízení.

VÝSLEDKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ

  • Přijatí žáci
  • Nepřijatí žáci
  • V Praze dne 17. 6. 2020

    Jiří Matějka
    ředitel školy



    V období pololetních prázdnin dne 31. 1. 2020 a jarních prázdnin (od 17. 2. do 21. 2. 2020) přijímáme přihlášky pouze poštou. Děkujeme za pochopení.



    Pár rad:

    • Přihlášky lze odevzdat osobně v podatelně (vrátnici) školy denně od 7 do 15.30 hodin, doručit poštou nebo datovou schránkou (pouze FO) do 2. 3. 2020 včetně.
    • přihlášky jsou volně ke stažení na https://prijimacky.cermat.cz/menu/jednotna-prijimaci-zkouska-2019/prihlasky-na-ss/tiskopisy-prihlasek-na-ss
    • Při vyplňování přihlášky věnujte pozornost všem kolonkám včetně doložení prospěchu.
    • Přijímáme i černobílou verzi přihlášky.
    • V případě, že jste majiteli datové schránky (pouze jako fyzická osoba), nezapomeňte prosím ID schránky do kolonky „Adresa pro doručování…".
    • Zdravotní způsobilost nevyžadujeme.
    • Obor vzdělávání (kód a název): 79-41-K/81 Gymnázium
    • Pozvánku s podrobnými pokyny a harmonogramem budeme odesílat písemně poštou a na vámi zadaný email v přihlášce, a to 5 pracovních dní před konáním školní přijímací zkoušky. Vybrané informace zveřejníme i na webu školy.

    Pověřená osoba za GNK:
    Mgr. Josef Růžička
    zástupce ředitele
    ruzicka.josef@kavalirka.cz
    257 225 370