Všem zájemcům o studium nabídneme v průběhu března možnost vyzkoušet si řešení jednotlivých tipů otázek a úloh, které se objevují v testech. Cílem tohoto setkání tedy nebude opakování učiva ze ZŠ, ale spíše návod, jak úspěšně zvládnout přijímací testy.

Kritéria přijímacího řízení 2018


Předpokladem pro přijetí uchazečů jsou zejména: doložení úspěšného ukončení 5. ročníku ZŠ při přijímání do 1. ročníku nižšího stupně osmiletého gymnázia, doložení úspěšného ukončení povinné školní docházky při přijímání do čtyřletého oboru středního vzdělání a potvrzení zájmu uchazeče vzdělávat se v oboru vzdělání uplatněním zápisového lístku.

Uchazeči o studium na gymnáziu musí absolvovat jednotnou přijímací zkoušku, jejíž hodnocení se podílí na celkovém hodnocení nejméně 60%. Uchazeči se do celkového hodnocení započítává vždy lepší výsledek testu ze vzdělávacího oboru Český jazyk a literatura a testu ze vzdělávacího oboru Matematika a její aplikace ze dvou možných výsledků ve dvou možných termínech.

  

1. termín:

12. dubna 2018 pro čtyřleté obory vzdělání

13. dubna 2018 pro obory osmiletých gymnázií

2. termín

16. dubna 2018 pro čtyřleté obory vzdělání

17. dubna 2018 pro obory osmiletých gymnázií

 

Jednotná přijímací zkouška v náhradním termínu je stanovena pro všechny obory vzdělání na tyto dny:

1. termín: 10. května 2018

2. termín: 11. května 2018

 

Do prvních ročníků čtyřletého studia (79-41-K/41) přijímáme 60 studentů.

Do prvního ročníku osmiletého studia (79-41-K/81) přijímáme 30 studentů.

Do 1. kola lze podat až dvě přihlášky do 1. března 2018.

Přihlášku podává zákonný zástupce nezletilého uchazeče řediteli SŠ, přihlášku přijímá škola.

Formulář přihlášky si lze vyzvednout v základní škole, popřípadě stáhnout tiskopis ze stránek MŠMT. Pro školní rok 2017/18 jsou vydány nové tiskopisy přihlášek (http://www.msmt.cz/vzdelavani/stredni-vzdelavani/tiskopisy-prihlasek-ke-strednimu-vzdelavani-a-vzdelavani-v-1). S vyplněním přihlášky pomáhá uchazeči o studium základní škola. Na přihlášce nemusí být potvrzení od lékaře.

Zápisové lístky zajistí pro své žáky základní škola.

Jednotná zkouška se koná formou testů a ověřuje osvojení přiměřeného obsahu učiva ze vzdělávacích oborů Český jazyk a literatura a Matematika a její aplikace stanoveného RVP ZV.

Uchazeč se může omluvit z konání zkoušky pouze ze závažných důvodů, a to do 3 dnů po jejím konání ředitelce školy. Pokud omluvu ředitelka školy přijme, vykoná uchazeč zkoušku v náhradním termínu. Jednotná zkouška v náhradním termínu je součástí příslušného kola přijímacího řízení.

K ukončení hodnocení uchazečů v 1. kole přijímacího řízení dojde do 2 pracovních dnů po zpřístupnění hodnocení uchazeče Centrem a zveřejnění výsledků testů škole (27. dubna 2018 do 12 hodin). Po ukončení hodnocení a stanovení pořadí uchazečů škola zveřejní na veřejně přístupném místě ve škole a též způsobem umožňující dálkový přístup seznam přijatých uchazečů pod jejich registračními čísly s výsledkem řízení u každého uchazeče. Zveřejněním seznamu přijatých uchazečů jsou rozhodnutí o přijetí oznámena. Nepřijatým uchazečům škola odešle rozhodnutí o nepřijetí. Odvolání je možné podat do tří pracovních dnů od doručení rozhodnutí o nepřijetí. V průběhu přijímacího řízení se umožňuje nahlédnout uchazeči nebo zákonnému zástupci nezletilého uchazeče nahlížet do spisu a vyjádřit se k podkladům rozhodnutí a to 27. 4. 2018 od 13 do 16 hodin.

Na uplatnění zápisového lístku má uchazeč 10 pracovních dnů ode dne, kdy byl výsledek přijímacího řízení oznámen zveřejněním seznamu přijatých uchazečů.

Zpětvzetí zápisového lístku není možné, s výjimkou případů, kdy uchazeč bere zápisový lístek zpátky pro uplatnění ve škole, kde bylo jeho odvolání úspěšné. Dokladem pro vydání zápisového lístku je rozhodnutí o přijetí na základě odvolání nebo potvrzení školy o přijetí na obor středního vzdělání bez talentové zkoušky za předpokladu uplatnění na obor s talentovou zkouškou.

 

Kritéria pro přijetí v přijímacím řízení v roce 2018 pro čtyřletý obor


Ředitelka školy rozhodla podle § 60 odst. 2 a 3 školského zákona o konání přijímacích zkoušek v rámci přijímacího řízení a stanovila jednotná kritéria pro uchazeče o přijetí do 1. ročníku oboru vzdělání 79-41-K/41 (čtyřleté studium) pro školní rok 2018/2019:

Uchazeči budou při přijímání ke vzdělávání hodnoceni podle

a) průměrného prospěchu ve 2. pololetí 8. ročníku a 1. pololetí 9. ročníku ZŠ. Průměrný prospěch je ohodnocen v rozsahu 0 až 5 bodů. Při průměrném prospěchu od 1,00 do 2,00 se body přidělí podle vzorce body = (2- x)×5, kde x je průměrný prospěch v daném pololetí. Při průměrném prospěchu horším než 2,00 je přiděleno 0 bodů. Maximálně může uchazeč získat za průměrný prospěch ze ZŠ 10 bodů.

b) výsledku přijímací zkoušky ve formě centrálně zadávaných jednotných testů (test z matematiky a českého jazyka a literatury). Hodnocení testu z českého jazyka a literatury (ČJL) maximálně 50 bodů. Hodnocení testu z matematiky (M) maximálně 50 bodů.

c) dalších kritérií vyhlášených ředitelem školy: za sníženou známku z chování za poslední dvě klasifikační období odečteme 10 bodů.

Uchazeči se řadí podle celkového počtu bodů získaných v přijímacím řízení. Nejvyšší dosažitelné hodnocení je 110 bodů. Pro vyhodnocení výsledků se stanoví pořadí podle celkového součtu bodů. Přijato bude maximálně 60 uchazečů s nejvyšším počtem bodů. V případě rovnosti bodů bude dána přednost uchazeči s vyšším celkovým počtem bodů za centrálně zadávané jednotné testy.

 

Kritéria pro přijetí v přijímacím řízení v roce 2018 pro osmiletý obor


Ředitelka školy rozhodla podle § 60 odst. 2 a 3 školského zákona o konání přijímacích zkoušek v rámci přijímacího řízení a stanovil jednotná kritéria pro uchazeče o přijetí do 1. ročníku oboru vzdělání 79-41-K/81 (osmileté studium) pro školní rok 2018/2019:

Uchazeči budou při přijímání ke vzdělávání hodnoceni podle

a) průměrného prospěchu ve 2. pololetí 4. ročníku a 1. pololetí 5. ročníku ZŠ. Průměrný prospěch je ohodnocen v rozsahu 0 až 5 bodů. Při průměrném prospěchu od 1,00 do 2,00 se body přidělí podle vzorce body = (2- x)×5 , kde x je průměrný prospěch v daném pololetí. Při průměrném prospěchu horším než 2,00 je přiděleno 0 bodů. Maximálně může uchazeč získat za průměrný prospěch ze ZŠ 10 bodů.

b) výsledku přijímací zkoušky ve formě centrálně zadávaných jednotných testů (test z matematiky a českého jazyka a literatury). Hodnocení testu z českého jazyka a literatury (ČJL) maximálně 50 bodů. Hodnocení testu z matematiky (M) maximálně 50 bodů.

c) dalších kritérií vyhlášených ředitelem školy: za sníženou známku z chování za poslední dvě klasifikační období odečteme 10 bodů.

Uchazeči se řadí podle celkového počtu bodů získaných v přijímacím řízení. Nejvyšší dosažitelné hodnocení je 110 bodů. Pro vyhodnocení výsledků se stanoví pořadí podle celkového součtu bodů. Přijato bude maximálně 30 uchazečů s nejvyšším počtem bodů. V případě rovnosti bodů bude dána přednost uchazeči s vyšším celkovým počtem bodů za centrálně zadávané jednotné testy.