PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ

Výsledky přijímacích zkoušek pro školní rok 2018/2019, které jsou zveřejněné na webových stránkách školy, korespondují s oficiálními výsledky ve vývěsce Gymnázia, Praha 5, Nad Kavalírkou 1.

Pro školní rok 2018/2019 přijímáme 60 žáků do 2 tříd osmiletého vzdělávání. V prvním kole přijímacího řízení přijímáme uchazeče, kteří se umístili na 1.-57. místě. (Zbývající 3 místa jsou vyhrazena pro uchazeče, kteří konají přijímací zkoušky v náhradním termínu 11. 5. 2018. Výsledky náhradního termínu budou škole zpřístupněny v pátek 18. 5. 2018.
V úterý 22. 5. 2018 bude zveřejněno aktualizované pořadí uchazečů.)


Jednotná kritéria pro posuzování uchazečů o vzdělávání:

  1. hodnocení na vysvědčeních z předchozího vzdělávání z předmětů: matematika, český jazyk, anglický jazyk (za 4. ročník a první pololetí 5. ročníku ZŠ)
    maximálně 2 body
  2. výsledky hodnocení jednotných přijímacích zkoušek (test z českého jazyka a literatury, test z matematiky a jejích aplikací)
    maximálně 50 bodů za test z českého jazyka a literatury
    maximálně 50 bodů za test z matematiky a jejích aplikací
  3. výsledky hodnocení školní přijímací zkoušky (test všeobecného přehledu a test obecných studijních předpokladů)
    maximálně 24 bodů za test všeobecného přehledu
    maximálně 24 bodů za test obecných studijních předpokladů
  4. Maximální počet bodů: 150 bodů

  5. v případě rovnosti celkového počtu získaných bodů uchazečů rozhoduje o pořadí počet získaných bodů z testu obecných studijních předpokladů
  6. v případě rovnosti celkového počtu získaných bodů i po uplatnění bodu d) rozhoduje dále o pořadí počet získaných bodů z testu všeobecného přehledu
  7. v případě rovnosti celkového počtu získaných bodů i po uplatnění bodu d) a e) rozhoduje dále o pořadí počet získaných bodů z hodnocení na vysvědčeních z předchozího vzdělávání, tj. podle bodu a)

Výsledky přijímacího řízení zveřejněné dne 2. 5. 2018:


Zápisový lístek

Uchazeč/uchazečka potvrdí svůj úmysl vzdělávat se na Gymnáziu, Praha 5, Nad Kavalírkou 1 odevzdáním zápisového lístku k rukám ředitele Gymnázia, Praha 5, Nad Kavalírkou 1 nejpozději do 10 pracovních dnů ode dne zveřejnění seznamu přijatých uchazečů na webu školy a ve vývěsce gymnázia (§ 60g školského zákona).

Zápisové lístky můžete odevzdávat od 3. 5. do 17. 5. 2018 ve vrátnici (podatelně) školy v úředních hodinách (pondělí až čtvrtek 7:00-15:30 hodin, pátek 7:00-14:00 hodin).
(Zápisový lístek se považuje za včas odevzdaný, pokud byl v dané lhůtě předán k přepravě provozovateli poštovních služeb.)
V PONDĚLÍ 7. 5. 2018 JE ŠKOLA UZAVŘENA Z DŮVODU ŘEDITELSKÉHO VOLNA. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.

Nedoručení zápisového lístku v zákonném termínu budeme chápat jako odstoupení uchazeče od úmyslu vzdělávat se na naší škole podle § 60g odst. 7 školského zákona.


Odvolání

Odvolání uchazeče proti rozhodnutí ředitele školy o výsledku přijímacího řízení lze podat ve lhůtě 3 pracovních dnů ode dne doručení rozhodnutí. (Vyčkejte, prosím, až skutečně převezmete písemné rozhodnutí o nepřijetí. Děkujeme za pochopení.)


V případě dalších dotazů, prosím, kontaktujte pana zástupce Josefa Růžičku (tel. 257 225 370, mail: ruzicka.josef@kavalirka.cz).



V Praze dne 2. 5. 2018

Jiří Matějka
ředitel školy