<meta http-equiv="refresh" content="0; URL=/plugins/page.php?adapt_container_width=true&amp;app_id&amp;channel=http%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2Fr%2F87XNE1PC38r.js%3Fversion%3D42%23cb%3Df3899be0b8d0d04%26domain%3Dwww.glassschool.cz%26origin%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.glassschool.cz%252Ff1cd82f07a35714%26relation%3Dparent.parent&amp;container_width=280&amp;height=500&amp;hide_cover=false&amp;href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSklarskaSkola%2F&amp;locale=cs_CZ&amp;sdk=joey&amp;show_facepile=true&amp;small_header=true&amp;tabs=timeline&amp;width=280&amp;_fb_noscript=1" />Facebook
Tohle se vám líbíBuďte první mezi svými přáteli, kterým se to líbí
  • Schwab Navarre Dominique
  • Lenka Srbková
  • Tereza Kyōki Richterová
  • Tereza Vránová
  • Monča Šeborová
  • Dzurek Hoon

Vybrané příspěvky

Exkurze do Žampachu, Pokladu a Kuksu
V úterý 11. 4. se třídy P2 a P3 vydaly na odbornou dvoudenní exkurzi, a to v rámci předmětu speciální pedagogika. Cílem této exkurze bylo, abychom se my, studenti, v praxi seznámili s tím, co jsme do této doby znali jen teoreticky.
První a asi i nejsilnější zážitek se nám naskytl v „ Domově pod hradem Žampach“. Toto zařízení poskytuje sociální služby mentálně postiženým lidem. Po našem příjezdu se nás ujala paní vedoucí, která nás formou... přednášky se zařízením seznámila. Dozvěděli jsme se, jaké konkrétní služby zařízení poskytuje a jaké jsou plány tohoto centra do budoucna. Po přednášce jsme se rozdělili na dvě skupiny a prohlédli jsme si celý areál domova, kde je mimo jiné i keramická a sklářská dílna. Zde klienti centra tvoří méně či více složité výrobky. Ty pak prodávají ve svém obchůdku v Letohradu. Viděli jsme také skleníky, zahradu a školu pro dětské klienty centra. Poslední a největší zážitek byla návštěva oddělení, kde jsme se seznámili přímo s klienty. První dojem byl do velké míry ovlivněn naším strachem z prostředí, které je pro nás cizí, ale je důležité si uvědomit, že lidé, kteří zde žijí, jsou milí a mají radost, když je někdo navštíví.
Poté jsme odjeli do zařízení „Husův domov“, který se nachází nedaleko Dvora Králové nad Labem, konkrétně do oddělení Poklad. Toto oddělení pečuje o chlapce ohrožené závislostí na omamných a psychotropních látkách, alkoholu a gamblerství. Zde jsme měli možnost seznámit se s poučnými a informativními materiály o drogách a zúčastnit se přednášky o tomto zařízení. Byli jsme také seznámeni s denním programem tohoto zařízení i s tvrdými podmínkami, které tu panují. Po přednášce jsme mohli nahlédnout do několika pokojů, abychom viděli, jak zde kluci žijí.
Z Pokladu jsme se jeli ubytovat přímo do Dvora Králové, kde jsme měli zajištěnou večeři. Ráno po snídani jsme vyrazili směr Kuks. Jedná se o bývalý hospitál pro vysloužilé vojáky. Dnes je po rekonstrukci a my tak mohli vidět mnoho zajímavého. Například obrazy jeho zakladatelů nebo nástěnné malby, které nás velice zaujaly především tím, že na každé z nich je vyobrazena smrt. Průvodce nás ve zkratce seznámil s historií hospitálu i se zajímavou historickou lékárnou, která se zde nachází. Vešli jsme i do hrobky hraběte Šporka, kde jsou uchovány ostatky již zmiňovaných zakladatelů objektu a významných osob, které zde působily. Velice na nás zapůsobili originály soch z aleje „Ctností a neřestí“ od barokního sochaře Matyáše Bernarda Brauna.
Po této prohlídce jsme se vydali domů. Každý z nás si odnášel silné zážitky, pro které jistě stálo za to exkurzi absolvovat.

Anna Šleierová, P3

Zobrazit další

Soutěž ve francouzském jazyce – kategorie SŠ B2

Dne 29. 3. 2017 se konalo krajské kolo Soutěže ve francouzském jazyce. Po loňském druhém místě naší studentky Kateřiny Koutové jsme i tentokrát doufali v úspěch. V letošním ročníku nás v kategorii středních škol (úroveň B2) reprezentovala Pavlína Svobodová, studentka druhého ročníku gymnázia. Všichni soutěžící museli nejprve absolvovat nelehký poslech. Následovala ústní část, která se skládala z krátkého představení se, popisu o...brázku a konverzační situace, do které se zúčastnění pokoušeli co nejvíce vžít. Členem zkušební komise byl vždy jeden rodilý mluvčí. O to „opravdověji“ celá ústní část na všechny působila. Podle Pavlíny to byla právě konverzační část, kterou si velmi užila. Nakonec se v nemalé konkurenci umístila na pátém místě. Nejen její výsledek, ale i získané zkušenosti během soutěže jí jistě budou další motivací při studiu tohoto krásného jazyka.

Mgr. L. Macelová

Zobrazit další
To se mi líbí
Komentář
Sdílet

Letní 14 denní výtvarný kurz v německém Frauenau
Kdo má zájem?
2 místa - 1 je ještě volné!!!
(cena dle typu kurzu od 18.000,- do 25.000,- VY PLATÍTE POUZE cca 1400,-!!!)
info p.Suchý

To se mi líbí
1
Sdílet

TŘÍDNÍ SCHŮZKY
Publikováno: 05.04.2017

Wolkerova – Gymnázium, Předškolní a mimoškolní pedagogika

...

Dne 19. 4. 2017 (středa) proběhnou třídní schůzky rodičů žáků Gymnázia a Předškolní a mimoškolní pedagogiky.
Místo: Wolkerova 316, Nový Bor
Harmonogram:
15,00 – 15,30 hodin v aule školy ve Wolkerově ulici. Společná schůzka všech rodičů žáků Gymnázia – prezentace Evropského centra jazykových zkoušek (možnost složení mezinárodně uznávané zkoušky z AJ jako náhrada maturitní profilové zkoušky z AJ).
15,30 – 16,00 hodin informace třídního učitele v kmenové třídě.
16,00 – 17,00 hodin individuální konzultace vyučujících s rodiči v kabinetech.
Umístění kmenových učeben ve Wolkerově a obsazení kabinetů naleznete v příloze....připravujeme


Revoluční – Design interiéru, Uměleckořemeslné zpracování skla, učňovské obory

Dne 20. 4. 2017 (čtvrtek) proběhnou třídní schůzky rodičů žáků Designu interiéru, Uměleckořemeslného zpracování skla a tříletých učňovských oborů.
Místo: Revoluční 500, Nový Bor
Harmonogram:
15,30 – 16,00 hodin informace třídního učitele v kmenové třídě.
16,00 – 17,00 hodin individuální konzultace vyučujících s rodiči v kabinetech.
Umístění kmenových učeben v Revoluční, obsazení kabinetů a dílen naleznete v příloze...připravujeme

Zobrazit další
To se mi líbí
Komentář
Sdílet

ŠKOLNÍ KOLO STŘEDOŠKOLSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI
21. března proběhlo ve VOŠS a SŠ v Novém Boru školní kolo Středoškolské odborné činnosti, do které se zapojili studenti 3. a 4. ročníku gymnázia. Do krajského kola odborná porota doporučila práci V. Antošové a V. Maderové (konzultantka PaedDr. Helena Studecká) a práci V. Halamy a F. Karbana (konzultanti Mgr. J. Zhorný a Ing. P. Fiala). V. Antošová a V. Maderová úspěšně prezentovaly práci „Josef Jaroslav Kalina“ (v rámci SOČ zařazena do soutěžního oboru Teorie kultury, umění a umělecké tvorby). V. Halama a F. Karban výborně obhájili práci „i – Kostel“ (v rámci SOČ zařazena do oboru Tvorba učebních pomůcek, didaktická technologie). Studentům blahopřejeme a přejeme mnoho úspěchů v krajském kole.
PaedDr. Helena Studecká, Gymnázium Nový Bor

Najdete nás na Facebooku